Over ons


Wat doen we?

Aan iedere song die het Muziek Met Een Doel Collectief uitbrengt, wordt een goed doel verbonden. Denk aan organisaties die zich inzetten voor mensen die te maken hebben (gehad) met oorlogsgeweld, of kinderen die in de gesloten jeugdzorg zitten (of daarin hebben gezeten). Met onze muziek willen we acties en campagnes van goede doelen organisaties kracht bij zetten, en de stemmen laten horen van de mensen op wie die organisaties zich richten..
Daarnaast doneren we zestig procent van de netto inkomsten die voortvloeien uit een song aan het daaraan gekoppelde goede doel.
De overige veertig procent gebruiken we om het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ duurzaam te kunnen laten bestaan. Zodat we op een professionele manier steeds weer nieuwe muziek kunnen blijven creëren, en we daarmee op termijn meerdere goede doelen kunnen blijven steunen.

Waarom doen we het?


Er zijn ontzettend veel goede doelen organisaties die belangrijk en mooi werk verrichten. Het schrijven, arrangeren en uitbrengen van muziek is onze manier om via deze organisaties vluchtelingen, gehandicapten, daklozen, oorlogswezen en andere mensen die behoefte hebben aan allerlei vormen van ondersteuning in het licht te zetten, op weg te helpen en te empoweren.

Hoe werkt het?


Een aantal keren per jaar brengt het ’Muziek Met Een Doel Collectief’ één of meerdere nieuwe songs uit.
Deze songs zullen te vinden zijn op (o.a.) Spotify en YouTube. Aan iedere song is een goed doel verbonden. Welke specifieke goede doelen er in een bepaalde periode centraal staan, zullen wij kenbaar maken via onze website en andere social media zoals Instagram en Facebook. Zoals ook onder andere kopjes op deze website vermeld, doneren wij zestig procent van de netto inkomsten die worden gegenereerd uit door het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ uitgebrachte muziek aan een bepaald goed doel. Dit geldt zowel voor de gelden die voortvloeien uit de muziekrechten en de royalty’s als voor de gages die door theaters, popzalen of andere opdrachtgevers worden uitgekeerd bij eventuele optredens. Dit betekent, dat wanneer jij een nummer van het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ beluistert (bijvoorbeeld op Spotify of YouTube) of een optreden van ons Collectief bijwoont, je niet alleen kan genieten van muziek, maar je ook een bijdrage levert aan de fondsen van belangrijke goede doelen.

Wie zijn het?


Zoals de naam al zegt, is het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ geen band in de traditionele zin van het woord. Het is vooral een ontmoetingsplek voor muzikanten die binnen dit collectief hun talent, passie en kwaliteit willen inzetten voor een of meerdere goede doelen. Naast een organisatie die door middel van muziek fondsen werft voor het goede doel, is het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ dan ook een muzikaal avontuur, en een komen en gaan van muzikanten die elkaar in een
doorlopende jamsessie uitdagen, inspireren, aanvullen en versterken. Wie op een zeker moment mee wil doen, doet gewoon mee, zonder enige verdere verplichting of verwachting. Hoewel het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’ dus een overwegend flexibel karakter heeft, en we vanzelf wel zien welke mensen elkaar gaan ontmoeten op deze muzikale reis, is er een kern van muzikanten die aan de basis staat van dit project.
Deze kern wil ook zorgdragen voor de structuur en de continuïteit van het ‘Muziek Met Een Doel Collectief’, en bestaat uit de volgende mensen: